Τελευταία νέα :

31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνεδρίο / Ά Ανακοίνωση / Υποβολή εργασιών

Κατηγορία Νέα / Ειδήσεις
Διαβάστηκε 410 φορές

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσουμε στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2020.
Το 31ο ΠΑΣ επρόκειτο να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο η νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η πανδημία από τον ιό SARS-COV-2 και η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες του 2020, οδήγησε την Οργανωτική Επιτροπή στην «αναγκαστική» επιλογή της διεξαγωγής του Συνεδρίου μας, χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.
Η πρόοδος που συντελείται τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της Αιματολογίας, κάνει επιτακτική την ανάγκη για διαρκή ενημέρωση των Αιματολόγων και όλων των Επαγγελματιών Υγείας που ασχολούνται με τον αιματολογικό ασθενή, προκειμένου να εξασφαλισθεί για τους ασθενείς μας η βέλτιστη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση. Αυτός είναι ο κύριος στόχος όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων της Ε.Α.Ε, με κορυφαία το Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των νεότερων επιστημονικών εξελίξεων, η ανάδειξη της επιστημονικής δραστηριότητας των Ελλήνων Αιματολόγων, η ανταλλαγή απόψεων και η οικοδόμηση συνεργασιών. Δυστυχώς οι συνέπειες της πανδημίας δυσχεραίνουν την υλοποίηση των δύο τελευταίων στόχων. Το στοίχημα λοιπόν για το Συνέδριο του 2020 είναι να διατηρήσει ακόμα, και στο διαδικτυακό κόσμο, το καλύτερο δυνατό επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ των συνέδρων ώστε να ευοδωθούν περαιτέρω συνεργασίες.
Η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, η διαδικτυακή διεξαγωγή του Συνεδρίου να μην επηρεάσει την αρτιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος, η διάρκεια του οποίου θα είναι και φέτος δύο ημέρες, ενώ θα προηγηθεί μία ημέρα με τις Επιστημονικές Εκδηλώσεις των Φαρμακευτικών Εταιρειών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 31ου ΠΑΣ θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά συμπόσια, επιστημονικές αντιπαραθέσεις, διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και, όπως πάντα, το “Βήμα του Υποτρόφου” του Ιδρύματος της ΕΑΕ και τα συμπόσια για Νοσηλευτές και Τεχνολόγους. Μια ακόμη καινοτομία θα είναι η προσθήκη ειδικής θεματικής ενότητας υπό τον τίτλο «Πειραματική Αιματολογία, Βασική και Μεταφραστική Έρευνα», η οποία θα συμπεριλάβει τις σχετικές πρωτότυπες εργασίες, καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα σημαντικοί ερευνητές στα πεδία αυτά με διεθνή απήχηση, ενώ ο χώρος συνεχώς διευρύνεται και απέχει πλέον σημαντικά από την παραδοσιακή κλινική έρευνα.
Επίσης, σε «εναρμόνιση» με τις ανάγκες που επιβάλλει η πανδημία, θα υπάρξει ειδική συνεδρία για το θέμα της λοίμωξης COVID-19, τις συνέπειες στη φροντίδα των αιματολογικών ασθενών και τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και ενδέχεται να υπάρξει νέα έξαρση που θα απαιτήσει υπεύθυνη στάση και εξειδικευμένες δράσεις.
Προφανώς βέβαια η διαδικτυακή διεξαγωγή του Συνεδρίου δεν είναι συμβατή με την παραδοσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα τελετή Έναρξης αλλά και την τελετή Λήξης, οι οποίες θα λείπουν! Δε θα λείπουν όμως οι έγκριτοι ομιλητές από την Ελλάδα και την αλλοδαπή, η συμμετοχή των οποίων πιθανότατα θα καταστεί ευκολότερη στη ψηφιακή μορφή του Συνεδρίου μας.
Παρά την πρωτοφανή αυτή κατάσταση, φιλοδοξούμε να σταθούμε αντάξια στην παράδοση των επιτυχημένων Αιματολογικών Συνεδρίων.
Η Επιστημονική Επιτροπή του 31ου ΠΑΣ, με την ενεργό συμμετοχή των εκπροσώπων των Επιστημονικών Τμημάτων, θα καταρτίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχοντας ως στόχο την πολυεπίπεδη προσέγγιση των ερευνητικών, κλινικών και θεραπευτικών δεδομένων και εξελίξεων στην Αιματολογία.
Η ενεργός συμμετοχή όλων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, που εγγυάται την επιτυχία του Συνεδρίου μας ακόμη και χωρίς φυσική παρουσία.
Καλή αντάμωση λοιπόν τον Οκτώβριο, δυστυχώς όχι στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη αλλά στις οθόνες των υπολογιστών μας!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Μαρία Παγώνη, Γραμματέας Επιστημονικής Επιτροπής

Δείτε την Α' Ανακοίνωση εδώ

On line υποβολή εργασιών

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 11:30

Δημοφιλέστερα

30ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο

30ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο

12 Απρ 2018 Ετήσιο συνέδριο Ε.Α.Ε.

Συνέδρια άλλων εταιρειών

Συνέδρια άλλων εταιρειών

28 Ιουλ 2016 Συνέδρια άλλων εταιρειών