Τελευταία νέα :

Άρχισε η HLA Τυποποίηση Δειγμάτων Δοτών Μυελού των Οστών από την Ε.Α.Ε !!

Κατηγορία Νέα / Ειδήσεις
Διαβάστηκε 2379 φορές

Δελτίο Τύπου ( Δευτέρα 7 Μαΐου 2018) Η Ε.Α.Ε, ύστερα από τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017, ανέθεσε στο Ελληνικό Κέντρο Γονδιωματικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, με Επιστημονικό Υπεύθυνο, τον Ακαδημαϊκό και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ, κ. Δημήτριο Θάνο, την HLA τυποποίηση δειγμάτων δοτών μυελού των οστών. Τα πρώτα 1.800 δείγματα θα αποσταλούν στο ΙΙΒΕΑΑ από το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Π.Γ.Ν Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή) στις 14 Μαΐου 2018 και η HLA τυποποίησή τους θα έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου τριμήνου.
Στόχος της Ε.Α.Ε, είναι η ολοκλήρωση εντός της επόμενης διετίας, της HLA τυποποίησης 22.000 δειγμάτων με σκοπό την ένταξή τους στην Ελληνική Δεξαμενή Δοτών Μυελού των Οστών.
Για την υλοποίηση του έργου, η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 440.000€ από τα αποθεματικά της. Επιπλέον, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίσθηκε ομόφωνα, ότι για κάθε επιπλέον ποσό που θα δωρίζεται για το σκοπό αυτό, η ΕΑΕ θα καταθέτει ισόποσο ποσό για τη στήριξη του έργου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 13:22

Δημοφιλέστερα

29ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο

29ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο

12 Απρ 2018 Ετήσιο συνέδριο Ε.Α.Ε.

Συνέδρια άλλων εταιρειών

Συνέδρια άλλων εταιρειών

28 Ιουλ 2016 Συνέδρια άλλων εταιρειών