Τελευταία νέα :

Επιστημονική Εκδήλωση Τμημάτων Ε.Α.Ε "Αιχμές και Σύγχρονοι Προβληματισμοί στην Αιμοδοσία, την Αιμόσταση και τις Αιμοσφαιρινοπάθειες" 20-22 Οκτωβρίου 2023, Αμφιθέατρο Ινστιτούτου Παστέρ, Αθήνα

Κατηγορία Νέα / Ειδήσεις
Διαβάστηκε 1983 φορές

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Σας καλωσορίζουμε στην κοινή Διημερίδα των τριών Επιστημονικών Τμημάτων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, που γίνεται στην Αθήνα από 20-22 Οκτώβρη 2023.
Το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε Ιατρούς, Νοσηλευτές, Τεχνολόγους, Βιολόγους που πασχίζουν για τον Αιματολογικό ασθενή σε κλινικοεργαστηριακό επίπεδο.
Το πρόγραμμα του Τμήματος «Αιμοδοσίας-Αφαίρεσης» περιλαμβάνει τρεις Στρογγυλές Τράπεζες που αφορούν σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν βασικές γνώσεις ανοσοαιματολογίας, σύγχρονες προσεγγίσεις για τον ασφαλή χειρισμό των μεταγγιζομένων ασθενών, αλλά και νέες επιστημονικές εξελίξεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων αίματος.
Το πρόγραμμα του Τμήματος «Αιμόστασης» περιλαμβάνει τρεις Στρογγυλές Τράπεζες με πολύπλευρη κλινικοεργαστηριακή θεματολογία που θα απαντά σε σύγχρονα και ενδιαφέροντα διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στον ενήλικα και παιδιατρικό ασθενή που αιμορραγεί ή θρομβώνει.
Το τμήμα «Ερυθροκυττάρου και Αιμοσφαιρινοπαθειών» περιλαμβάνει τρεις Στρογγυλές Τράπεζες που συνδυάζουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών με την κλασική γνώση των παθήσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην κλινική πράξη. Στη φετινή μας συνάντηση είμαστε υπερήφανοι που νέοι αιματολόγοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την ανάπτυξη του Τμήματός μας. Παράλληλα, η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα ολοκληρωθεί με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην αναγνώριση -με αφορμή την αφυπηρέτηση- δύο εξαιρετικών συναδέλφων από το Τμήμα Ερυθροκυττάρου-Αιμοσφαιρινοπαθειών.
Επιπλέον στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί δύο ενδιαφέρουσες δορυφορικές διαλέξεις από τα Τμήματα Αιμόστασης και Ερυθροκυττάρου-Αιμοσφαιρινοπαθειών, καθώς και μία διάλεξη προσκεκλημένου ομιλητή από το Τμήμα Αιμοδοσίας-Αφαίρεσης.
Τέλος, στην αυλαία της διημερίδας, το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσουν παράλληλα οι ομάδες εργασίας των τριών Τμημάτων.
Είναι τιμή μας η παρουσία σας κοντά μας και ευχόμαστε οι νέες γνώσεις και οι σύγχρονες προσεγγίσεις, να μας κάνουν καλύτερους και να συμβάλουν στη βέλτιστη θεραπευτική αντιμε-τώπιση των ασθενών.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Οι Διοικούσες Επιτροπές των Επιστημονικών Τμημάτων της ΕΑΕ

Σερένα Βαλσάμη                                       Ηλίας Κυριάκου                               Σοφία Ντελίκου

Πρόεδρος ΔΕ Τμήματος                         Πρόεδρος ΔΕ Τμήματος                     Πρόεδρος ΔΕ Τμήματος

Αιμοδοσίας-Αφαίρεσης                          Αιμόστασης                                   Ερυθροκυττάρου & Αιμοσφαιρινοπαθειών

                                                                                                                                                     

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 11:15

Δημοφιλέστερα

Συνέδρια άλλων εταιρειών

Συνέδρια άλλων εταιρειών

28 Ιουλ 2016 Συνέδρια άλλων εταιρειών