Σημαντικές Ημερομηνίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 22.000 ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ


"Postgraduate Athens Lymphoma Seminar 2017" - Υπό την Αιγίδα του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας - Διοργάνωση: Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α - Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κλινική Ψυχικού) - Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

12 έως 14 Οκτωβρίου 2017
Αθήνα

28ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο B' Ανακοίνωση - Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

2 έως 4 Νοεμβρίου 2017
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

28th Congress of the Hellenic Society of Haematology 1st Announcement - Call for Abstracts

November 2 - 4, 2017
Megaron, Athens International Conference Center

American Society of Hematology - 59th Annual Meeting 2017

December 9-12, 2017
Atlanta, USA

44th Annual Meeting of the European Society for Blood and Marrow Transplantation

March 18-21, 2018
Lisbon, Portugal

23rd European Hematology Association (EHA) Congress

June 14-17, 2018
Stockholm, SwedenΘέσεις ΕΑΕ

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ενθαρρύνει έμπρακτα τη δωρεά ομφαλοπλακουντικού μοσχεύματος προς τις τρεις δημόσιες τράπεζες που υπάρχουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Μέσα από τη δημόσια προσφορά θα μπορέσουν να βρουν μόσχευμα περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικές κακοήθειες και έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να σωθούν ασθενείς που χωρίς τη μεταμόσχευση δεν θα είχαν προσδόκιμο επιβίωσης.

Η ιδιωτική φύλαξη ομφαλοπλακουντικού αίματος, καθιστά ανενεργή τα μοσχεύματα αυτά, καθώς σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο άτομο σε περίπτωση που στο μέλλον έχει ανάγκη μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων.

Παράλληλα η ΕΑΕ ενημερώνει ότι η απομόνωση/έκπτυξη και φύλαξη κυτταρικών σειρών από το ομφαλοπλακουντικό αίμα (π.χ. των μεσεγχυματικών κυττάρων), δεν έχει καμία κλινική χρησιμότητα. Η χρήση τους μπορεί να γίνει μόνο για ερευνητικούς σκοπούς ή στα πλαίσια εγκεκριμένων κλινικών μελετών. Εάν στο μέλλον επιβεβαιωθεί κλινικό όφελος από τη χρήση μεσεγχυματικών κυττάρων σε κάποια νοσήματα, μεσεγχυματικά κύτταρα μπορούν να απομονωθούν από διαφόρους ιστούς του σώματος του ασθενούς.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΑΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΑ

 

EAE - All rights reserved